Kaş Ekimi Nasıl Yapılmaktadır?

Kaş Ekimi Nasıl Yapılmaktadır?

Kaş Ekimi Nasıl Yapılmaktadır?

2003 Yılında FUE yönteminin geliştirilmesi ile hızla yaygınlaşan saç nakli yada halk arasındaki tabiri ile (Saç Ekimi) aynı zamanda kaş, sakal, bıyık gibi ekimlerin yapılması mümkün hale getirilmiştir. Toplumda sık görülen kaş dökülmesi, kaza ve yanık izlerinin kapatılması yanı sıra sıkılaştırma, kalınlaştırma gibi işlemlerde yine her zaman olduğu gibi en doğal sonuç olan kaş ekimi öneriyoruz. Peki kaş ekimi nasıl yapılır, nereden başlanır, nasıl bir süreç izlenir? sayfanın devamında kaş ekimi yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği hususlara biraz ışık tutalım.

Neden kaş ekimi yaptırmalıyım?

1) Nasıl Bir Görünüm İstediğinizi Öğreniyoruz
Kaş ekimi estetik bir işlem olmasına karşın yine normal bir hastalık gibi doktor muayenesine yada doktor görüşmesine ihtiyaç duyulmakta. Bunun için IDEA Klinik İstanbul ve Ankara’da yer alan klinikleri herhangi bir ücret almadan hizmet vermektedir. Kliniğe geldiğinizde ilk olarak sizin isteğiniz ve beklentiniz öğrenilir. Devamında  kalem ile nasıl bir görünüm istediğinizi çizerek göstermeniz istenir. Yaptığınız çizime göre ekim yapılması muhtemel kıl kökü sayısı belirlenir. Çoğu zaman 300 greft (kök) yeterli olmakta.

2) Ekimi Yapılacak Kılların Alımı İle Başlanır
Kaş ekimi yaptırmadan önce mutlaka araştırma yaparak bazı küçük ama etkili detayları öğrenmelisiniz. Her iki yöntemde de ekimi yapılacak kıllar saçlardan alınır. FUT yani ameliyatla yapılan yöntemde saçlı deri alınırken FUE ise 0,7 mm çapındaki iğne ile tek tek alınmaktadır. Bu nedenle bir çok üstünlüğü bulunmaktadır. Saçınızın ense kısmı da 1 cm gibi dar bir alanda saç kısaltılır ve yukarıda da belirttiğim gibi 0,7 mm çapındaki iğne ile tek tek alım yapılmaktadır. Örnek 300 greft ekim yapılacaksa bu 300 kök hepsi birden almak yerine 50-100 gibi az az alınarak alınan kılların oksijensiz kalarak ölmesine fırsat verilmeden ekime başlanır.

3) Doktorunuz FUE Yöntemi İle Ekimi Gerçekleştirir
Idea kliniklerinde yapılan işlemler sadece doktorlar tarafından yapılmakta. Yardımcı personel (hemşire) sadece alım esnasında görev almaktadır. Alımı yapılan kıl kökleri yine 0,7 mm çapında bir iğne ile delik açılarak ekimi yapılır. FUT ile yapılan ekim işleminde ise maalesef jilet yada benzeri kesici aletler ile kanal açılarak yapılmaktadır. Kesinlikle uygulamadığımız ve önermediğim bu yöntem sizi pişman edebilir. İğne ile delik açılarak açılan deliğe 25-30 derece açılar ile ekim yapılır. Kanal açılarak yapılan ekimlerde ise maalesef açı verme imkanı yok. 300 Greft bir ekim kliniklerimizde 2-4 saat arasında yapılmaktadır.

4) Değişiklik Yapmak İçin 12 Gün Süreniz Bulunuyor
Yapılan ekim üzerinde değişiklik yapmak için 10-15 gün arasında bir süreniz bulunmaktadır. Örnek veriyorum fazla bulduğunuz beğenmediğiniz kılları cımbızla çekip aldığınızda orada herhangi bir sorun olmayacaktır. Aynı şekilde  seyrek kaldığını düşündüğünüz alanlar bir kaç greft daha ekilmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz güzel görünüme kavuşursunuz.

5) Şok Dökülme Sizi Korkutmasın
Cevabı en sık merak edilen sorulardan birine gelmek istiyorum. Ekilen kaşlar ne zaman çıkar? yukarıda belirtilen 12-15 günlük süreçten sonra ekimi yapılan kaşlar şok dökülme dediğimiz bir süreç içine girer ve bu genelde 15. gün ile 6. haftanın sonuna kadar devam edebilir. Ekilen kaşların bir bölümü yada hepsi dökülebilir. Yada hiç biri dökülmeyebilir. Dökülen kaşlar ise 3 ile 8 aylık bir süreçte geri çıkmakta. 1 Yıl içerisinde  tamamen normale dönmüş olacaktır. Yani ekim sonrası herhangi bir düzenleme isterseniz bunu ilk 15 gün içerisinde yada 1 yıl sonrası yapmanız gerekir. Çünkü şok dökülme evresinde kesin sonuç görülmediği gibi herhangi bir işlem yapılamaz.

Kaş Ekimi Acıtır mı?
Dilerseniz konunun başına tekrar dönelim. Ekim işlemi için 0,7 mm çapında bir iğne kullanılmaktadır. Bir iğne batırılarak küçük bir delik açılır ve kıl kökü o deliğe yerleştirilir. Burada can yanmasına neden olan sadece iğne ile delik açma aşaması olup, bunun önüne geçmek içinde ekim öncesi işlem yapılacak olan bölgede
anestezi yapılarak herhangi bir acı duymamanız sağlanır.

Ekilen Kaşlar Dökülür mü?
Yukarıda da belirtildiği gibi ekim sonrasında ki bu genelde 15. gün ile 6. haftanın sonuna kadar devamı söz konusudur. Şok dökülme dediğimiz bir evrede kaşların hepsi yada bir bölümü geri çıkmak üzere dökülür. Yada kişiye bağlı olarak herhangi bir dökülme olmayabilir. Tekrar belirtmek gerekiyorsa  bu süreç normal bir durumdur. Dökülen kaşlar 3-8 ay arasında geri çıkacaktır.

İyileşme Süresi Ne Kadar?
Kliniklerimizde nakil işlemi 2 veya 4 saat arasında tamamlanmakta olup, doktorumuz ilk yıkamanın 1 gün sonra yapılması gerektiğini belirterek göndermektedir. Kaş ekimi yaptıran kişinin herhangi bir özgürlüğü kısıtlanmadan hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Çünkü FUE yönteminde jilet vb araçlarla kanal açılmadığı için yara ve morluk oluşmaz.